Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer en el marc del Projecte Treball als Barris 2020 subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i amb la col•laboració del Consell Comarcal de la Noguera, organitza durant els mesos d’estiu el Projecte Pati Obert a l’Escola Àngel Guimerà.

Aquesta és una iniciativa pedagògica, educativa i d’integració social que busca oferir espais adequats de lleure, trobada i convivència que facilitin la interrelació i de cohesió social per a la ciutadana en el Centre Històric de Balaguer.

Avui, 8 de juliol s’ha fet la presentació del Projecte Pati Obert a l’Escola Àngel Guimerà al Centre Històric de Balaguer i s’ha comptat amb la participació del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal i Giné, la paera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Ester Guarné, la paera de l’Àrea d’Educació, Igualtat i Nova ciutadania, Laura Corsà, el paer de l’Àrea de Governació, Serveis Socials i Participació, Kevin Burque i la directora de l’Escola Àngel Guimerà, Mª Àngels Llena. La directora de l’Oficina de Treball, Rosa Maria Pla Valls ha excusat la seva assistència.

La data d’inici del Pati Obert a l’Escola Àngel Guimerà serà el proper divendres 16 de juliol i finalitzarà el 12 de setembre de 2021. Cada setmana es realitzaran 12h de Pati Obert, distribuïdes en el següents dies i horari: dimecres, divendres i diumenge de 18:00h a 21:00h i el dissabte de 10:00h a 13:00h.

Els i les destinatàries de l’activitat del Pati Obert són nens i nenes de 8 a 12 anys, i també estarà obert per a infants menors de 8 anys sempre que vinguin acompanyats dels seus pares/mares o familiars, del barri, i de la resta de Balaguer.

El Projecte tindrà dues persones responsables i coordinadores que organitzaran i dinamitzaran diverses activitats esportives (futbol, frontó…), manualitats, jocs tradicionals, jocs d’aigua, ball… entre d’altres per als infants, i s’encarregaran també de la supervisió del correcte ús i logística de l’espai tot seguint les normatives de protecció COVID19 (ús de mascaretes, distància i gel hidroalcohòlic) i l’aforament màxim permès en les instal•lacions.

El treball de difusió amb les entitats del barri, amb el teixit social de Balaguer i els centres educatius és una peça clau per al bon desenvolupament de la iniciativa i procés participatiu de la ciutadania, dels/les infants a les activitats.

La Paeria de Balaguer s’ha fet càrrec del material necessari per impartir-lo en les instal•lacions de l’Escola Àngel Guimerà. I, es compta amb la col•laboració del Consell Comarcal de la Noguera qui contribuirà proporcionant aigües embotellades, quelcom de berenar, des del Banc d’Aliments.

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.

Per més informació i consultes: patiobert@balaguer.cat, i Tel. 97 344 52 00.

8 de juliol de 2021