Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer

Avui, 19 de juliol, s’ha iniciat l’acció formativa d’Habilitats de Comunicació en el marc del Programa Treball i Formació 2020, projecte que es coordina des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria de Balaguer, i que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’acció formativa es farà durant 6 dies, del 19 al 26 de juliol de 2021 i l’horari serà de 9h a 14h, arribant a un total de 30h presencials de formació. Tindrà lloc a la Sala LO RENG de LaPallavacara al centre històric de Balaguer i serà a càrrec de l’Associació Reintegra.

Les destinatàries de l’acció formativa són un total de 6 treballadores del projecte Treball i Formació 2020, de la línia Extraordinària COVID19 i la línia Dona i Coor, que ja estan treballant dins d’aquest projecte, des del desembre del 2020 i des del febrer del 2021, respectivament a la Paeria de Balaguer. Les treballadores fan tasques d’Agents Cíviques per a la sensibilització de les normatives de seguretat COVID19, tasques d’Acompanyament a la gent gran, i tasques de digitalització de documentació.

El curs compta amb els següents objectius:
– Adquirir l’habilitat i conèixer els sistemes subjectius de comunicació.
– Entendre el missatge per a tots els mitjans de comunicació.
– Transmetre el missatge de forma correcta tot aconseguint la màxima comprensió del receptor.
– Identificar i utilitzar la comunicació verbal i no verbal.
– Comunicar també de manera congruent el missatge així com aprendre a identificar les possibles incongruències en l’acció de comunicar-nos.

Els continguts que es treballaran són: el procés de comunicació, l’anàlisi de la comunicació, la psicologia de l’interlocutor/a, el com corregir actuacions errònies i com reconèixer la feina ben feta, les dificultat davant l’oient, l’escolta activa i la comunicació no verbal.

El Programa de Treball i Formació és una política activa d’ocupació adreçada a un col·lectiu especialment vulnerable i que té més dificultat d’inserció en el mercat de treball.