El Pati Obert a l’Escola Àngel Guimerà ha finalitzat les activitats, el passat 12 de setembre de 2021.
Les tècniques del Projecte Pati Obert han organitzat diferents activitats especials per l’últim dia d’obertura del Pati, de 18h a 21h. Activitats de gimcana, jocs esportius, música, balls i molta festa, han estat les protagonistes per acomiadar aquesta iniciativa educativa i social.
En aquesta última jornada de pati, han assistit 24 nenes i nens, tant del Centre Històric de Balaguer i de la resta de la ciutat.
Amb una gran festa de comiat amb sorpreses, tota la jornada va realitzar-se molta diversió i companyerisme. La Paeria de Balaguer ha col•laborat amb unes magnífiques cantimplores, de la Ferreteria Armengol i de la botiga Fiel Hogar Balaguer, com a detall d’agraïment per a tots els nens i nenes que han participat en el Pati Obert.
Recordar que el projecte ha anat destinat a infants de 8 a 12 anys i a infants menor de 8 anys sempre acompanyats dels pares/mares/ o germans i germanes grans.

La valoració final del projecte, per part de les tècniques, és molt positiva per l’alta participació, implicació dels nens i nenes, i tot el treball en valors educatius que s’ha pogut fer durant les 34 sessions del projecte. Per la seva part, els nens i nenes acaben estant molt contents amb les activitats fetes i el caliu i vincle que s’ha creat en el grup durant tot aquest estiu.
Des de la Paeria de Balaguer, es valora que el desenvolupament del projecte ha afavorit la convivència social i la interrelació entre infants de diferents edats, centres i cultures. També ha facilitat una zona de joc lliure i foment de les activitats esportives i ajudar a promoure el sentiment de pertinença amb l’escola i el barri, entre d’altres. Altrament s’agraeix la participació i la cura tant activament el pati per part dels nens i nenes, així com la col•laboració de les famílies i el treball en xarxa amb les entitats juvenils, esportives i d’educació, a l’inici, i amb el Consell Comarcal de la Noguera, que ha estat molt important, i ha fet possible que la iniciativa educativa i social, aquest primer any de Pati esdevingui un èxit.

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.”
14 de setembre de 2021