Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer

Aquest mes d’octubre ha finalitzat el dispositiu d’inserció laboral “Som Barri” emmarcat dins el Projecte Treball als Barris 2020
El Dispositiu “Som Barri” ha estat el servei d’entrada al Programa Treball als Barris. Dins d’aquest dispostiu, s’ha ofert el servei d’informació i acollida a les persones participants, orientació laboral i acompanyament a la inserció i accions de formació.
Pel que fa a les formacions s’han realitzat càpsules de competències pre laborals, classes de català i d’alfabetització digital bàsica, formació en Prevenció de Riscos Laborals de 66h i en tècniques bàsiques de la construcció de 65h de durada.
El dispositiu ha comptat amb una persona tècnica d’orientació laboral, una tècnica coordinadora i una administrativa. En el dispositiu s’han atés a totes les persones residents al centre històric que tenien com objectiu la recerca de feina així com millorar la seva ocupabilitat i/o la seva formació.
Des d’aquest dispositiu s’han atés un total de 124 persones i d’aquestes 57 han estat participants al servei d’orientació laboral. Destacar que un total de 32 persones s’han insertat al mercat laboral, sumant en total un 47 contractacions. Per tant, el 56,14% de les persones beneficiàries del servei han trobat feina.
“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.”