L’Energy HubLab, un projecte del CEI Balaguer per impulsar la transició energètica a les comarques de Ponent, es va presentar a la Fira Q de Balaguer el passat 30 d’abril de 2022. La fira va comptar amb més d’un centenar d’expositors de diferents sectors (habitatge, construcció, comerç i serveis, restauració, oci, automobilístic i productes de proximitat).

La presentació es va fer mitjançant una jornada que va comptar amb diverses ponències enfocades a fer efectiva la transició energètica a través de la millora de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables.

Presentació de l’Energy Hublab a la Fira Q. D’esquerra a dreta: Ferran de Noguera (Director de Serveis Territorials Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural), Jordi Igansi Vidal (paer en cap de Balaguer), Carles Gibert (vicepresident Patronat de Promoció Econòmica) i Teresa Botargues (assessora en transformació econòmica)

En primer lloc es van presentar el projecte i altres estratègies nacionals per assolir aquests objectius. El segon bloc de ponències de divulgació el van liderar empresaris de la demarcació de Lleida com Bequel o Som Energia. Es va incidir en:

  • La reducció del consum energètic a la llar
  • La promoció de la producció d’energia solar fotovoltaica als habitatges
  • Els programes d’ajuts per afavorir la transició energètica de la ciutadania, les empreses i les administracions locals.

 

Podeu veure el vídeo de presentació de la jornada de Balaguer TV aquí.