L’acte d’inauguració del Pati Obert ha tingut lloc, avui, dia 15 de juliol a les 11h a l’Escola Àngel Guimerà.

Les activitats esportives, de jocs d’aigua i de treballas manuals, entre d’altres… que s’ofereixen a infants de 8 a 13 anys al pati de l’escola, al barri del centre històric de Balaguer, inicia avui, 15 de juliol fins el 4 de setembre de 2022. Les portes del pati s’obriran els dimecres, divendres, dissabtes i diumenges de 18h a 21h.  També hi podran participar menors de 8 anys, sempre que vagin acompanyats del pare/mare o alguna familiar (cal fer inscripció).

El Pati Obert és un projecte socioeducatiu que busca oferir un espai públic, pròxim i segur per l’infant al Centre Històric de Balaguer amb l’objectiu d’afavorir el treball d’habilitats socials i de valors educatius i saludables a través del joc, l’esport, l’emocionari… durant els mesos d’estiu tot desenvolupant activitats de lleure de qualitat i pedagògiques.

A l’acte hi han assistit Jordi Ignasi Vidal Giné, Paer en cap de la Paeria de Balaguer; Ester Guarné, paera de l’Àrea de Promoció econòmica i ocupació; Maria Àngels Llena, directora de l’Escola Àngel Guimerà i Rosa M. Pla Valls, directora de l’Oficina de Treball de Balaguer. Des del Projecte Treball als Barris 2021, els acompanyen la tècnica, Marina Perejuan, responsable del Programa E, de desenvolupament local i les tècniques del projecte Pati Obert, Amal Tami i Verónica Cartas.

Es compta amb dues responsables del projecte que s’encarregaran de l’organització i promoció de diverses activitats esportives, jocs d’aigua, treballs manuals, jocs tradicionals, cinema, lleure, etc… així com de la vigilància del correcte ús dels/els infants i de la logística escolar. Un any més, el Consell Comarcal i Serveis Socials de la Noguera amb el banc d’aliments AGAPE hi col·labora aportant beguda i berenar saludable. I, la Fundació Estel també col·laborarà, aportant materials per al joc de caire pedagògic i creatiu. Enguany, es convida a altres entitats locals i agents socials a participar fent alguna activitat o xerrada de caràcter divulgatiu i educatiu. 

Aquesta actuació al barri, està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa Treball als Barris 2021. Aquesta és la segona edició que es fa, arrel de la bona acollida i participació rebuda l’anterior estiu, en post pandèmia.

 

Fotografia realitzada per Ràdio Balaguer.

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als Barris”