El passat dijous 14 de juliol es va celebrar la jornada de presentació de l’Energy HubLab Balaguer i creació del grup impulsor a la Diputació de Lleida.

La presentació va ser a càrrec del President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. Seguidament van intervenir la Marta Morera (directora de l’Institut Català d’Energia), Teresa Botargues (assessora en innovació de la Diputació de Lleida), Jaume Roca (coordinador del CEI Balaguer) i Ariadna Ramon (dinamitzadora del projecte).

Es va exposar el principal objectiu de l’Energy HubLab: generar oportunitats per valoritzar i diversificar l’economia local posicionant la demarcació de Lleida com a motor de la transició energètica a Catalunya. També es va posar de manifest la necessitat de treballar de manera conjunta entre administracions, empresa i Universitat per tirar-ho endavant.

Van assistir a la jornada una cinquantena d’actors tant locals com nacionals de diferents àmbits (professionals, col·legis, clústers i administracions). En la segona part de la jornada van participar de forma activa en la identificació dels reptes que s’han de prioritzar per afrontar la transició energètica a Ponent.

En aquests enllaços trobareu les fotografies i el vídeo resum de la jornada, així com el recull de premsa als mitjans: Lleida TV (del minut 11:25 al 12:50), Teleponent, Nació digital, Segre, Sostenible.cat, Lleida Ràdio, Balaguer TV, Ràdio Balaguer.