Els dies 29 i 30 de setembre vam assistir al 1r Congrés BIT 2022, el Congrés sobre Bioeconomia, Innovació i Tecnologia celebrat a la Llotja de Lleida.

El congrés va tenir lloc durant la setmana de la transformació econòmica de les terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran i coincidint amb la Fira Agrària de Sant Miquel, on es va presentar el BIT Expo, un espai expositiu de referència en l’àmbit de la bioeconomia. Va comptar amb més de 60 ponents i la participació de més de 400 assistents.

Els principals objectius d’aquest congrés són els següents:

    • Facilitar el creixement i desenvolupament dels projectes i negocis basats en bioeconomia
    • Visibilizar i promoure aquesta nova manera de crear riquesa, llocs de treball i fomentar els ODS
    • Ser el punt de reunió entre les empreses d’aquest àmbit

Es van posar sobre la taula temes molt diversos. A nivell empresarial es va parlar de les estratègies de valorització comercial de co-productes i subproductes de la cadena alimentària i de les dejeccions ramaderes, però també de la millora de la gestió forestal i l’aprofitament comercial dels recursos forestals.

Marc Cortina, mànager del Clúster de la Bioenergia de Catalunya (el qual és membre del Grup Impuslor de l’Energy HubLab), va participar en la taula rodona “De la col·laboració sectorial a la trans-sectorial: ampliant els horitzons de les empreses”. Va explicar, entre altres coses, el suport que es fa des del clúster a les empreses per reintroduir els seus residus a la cadena de valor.

 

Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida a l’Acte de benvinguda i inauguració del Congrés

 

Taula rodona empresarial: valorització comercial de co-productes i subproductes de la cadena alimentària, moderada per Olga Marín