🗣️ Divendres 30/09/2022, des de l’ @energyhublab vam visitar el #GREia de la @universitatdelleida en el marc de la Nit Europea de la Recerca o European Resesrchers’ Night.

El doctor Grabeiel Zsembinski ens va ensenyar les instal·lacions del centre, on estudiants de doctorat internacionals investiguen la millora de materials de construcció, les energies renovables (projecte Almia @almiaenergy) i la obtenció de bioplàstics a partir de purins, entre d’altres.

Entre tot el que ens van explicar, destaquem l’àmbit de millora de materials de construcció mitjançant la mescla el formigó amb materials de canvi de fase.

Què són ens materials de canvi de fase o PCM (Phase Change Materials)? Aquells que tenen un alt calor latent, i per tant alliberen energia tèrmica quan canvien d’estat sòlid a líquid o viceversa.
Quan s’utilitzen en construcció, millorar la inèrcia tèrmica dels edificis i per tant contribueix en la seva eficiència.

Com ho investiguen al GREia?
🟢 S’introdueix el material de canvi de fase dins dels petits espais buits del formigó (coqueres) utilitzant una bomba de buit.
🟢 Es pren una mostra del material. Heu vist la mostrateca del grup de recerca?
🟢 S’avaluen les seves propietats mitjançant la simulació de condicions reals (climatològiques, etc.) al laboratori: se sotmeten a termociclatges i proves mecàniques.
🟢 Si els resultats són òptims, l’estudi pot passar-se a una escala més gran: la planta pilot!

#researchersnight #researchersnight2022 #nitrecercat #nitrecercat22 #GREia #construcció